Visum Rusland

Visum verplichtOm Rusland binnen te treden heeft u een visum nodig. Voor een verblijf in Rusland heeft u een toeristenvisum nodig. Wanneer u over het grondgebied van Rusland reist op weg naar uw eindbestemming dan heeft u een transitvisum nodig. Het transitvisum is maximaal 3 dagen geldig bij het reizen per vliegtuig en 10 dagen geldig bij het reizen per trein. Als u via de Russische federatie naar uw eindbestemming reist dan heeft u geen transitvisum nodig. Ook niet wanneer u korter dan 24 uur in de transitzone bij dezelfde luchthaven doorbrengt. Voor het zakelijk visum gelden weer andere regels.

Aanvragen visum

Vraag het visum voor Rusland op tijd aan. Minimaal 5 werkdagen voor uw vertrek, want het aanvragen van visum duurt een enige tijd. Mocht u te laat zijn dan heeft u flinke pech, want er bestaat geen spoedprocedure. Wees er ook weer niet te vroeg bij, want u mag niet eerder dan 3 maanden voor uw vertrek een visum aanvragen.

De kosten voor het visum komen neer op €35,- Met het toeristenvisum mag u maximaal 30 dagen in Rusland verblijven en mag single entry of double entry zijn.

Welke documenten heeft u nodig? (toeristenvisum)

  • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier, te vinden op deze site: http://visa.kdmid.ru
  • Paspoort moet tenminste nog 6 maanden geldig zijn na de vervalvuldatum van het visum.
  • Een recente pasfoto
  • Twee lege pagina’s in je paspoort
  • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie. Kopieën van verzekeringskaarten zijn niet toegestaan.
  • Verblijfgegevens. Naast een bevestiging van het hotel waar u gaat verblijven, of Russische reis- organisatie dient u ook een hotelvoucher of reserveringsbon van het reisbureau mee te brengen. Het hotel dient geregistreerd te zijn bij het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou en in het bezit te zijn van een daarvoor speciaal referentienummer. Dit nummer moet op de bevestiging staan. Daarnaast dient u nog een betalingsbewijs mee te brengen voor de hele verblijfsperiode.
  • Voor elke te bezoeken plaats is een originele uitnodiging vereist, die bij de lokale Russische vreemdelingenpolitie OVIR (locale afdeling van het Ministerie van Binnenlandse zaken) aangevraagd kan worden.

Consulaat

Visum verplichtEen visum kunt u aanvragen bij het consulaat van Rusland in Den Haag. Daarnaast is er sinds 13 januari 2014 een Russische Visum Centrum. Deze bevindt zich ook in Den Haag en daar kunt u zo naar binnenlopen om een visum aan te vragen. Wanneer u een visum wilt aanvragen bij het consulaat dan zult u een afspraak moeten maken. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Russische ambassade in Nederland. 

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top