Visum Suriname

 

Sinds de invoering van de toeristenkaart hoef je voor een korte vakantie in Suriname geen visum meer aan te vragen. Dat maakt de voorbereidingen voor je reis naar Suriname een stuk makkelijker, want het aanvragen van dat visum was best wel ingewikkeld.

Toeristenkaart

IVisum verplichtn de meeste gevallen is de aanschaf van een toeristenkaart voldoende. Deze kaart kun je aanschaffen bij het Surinaamse Consulaat in Amsterdam, op Schiphol of na aankomst op het vliegveld in Suriname, en kost slechts €20,-, een stuk goedkoper dan een visum. Je mag met de toeristenkaart 90 dagen in Suriname verblijven.

Op Schiphol moet je naar één van de twee balies (RC167 en RC168, vertrekhal 3) van de Surinaamse overheid, die voor iedere vlucht naar Suriname geopend zijn.

De toeristenkaart is geldig voor één binnenkomst. Bij aankomst in Suriname laat je je toeristenkaart zien en dan krijg je een stempel in je paspoort die 30 dagen geldig is. Wil je langer dan 30 dagen blijven, dan kun je bij de Vreemdelingendienst (Jaggernath Lachmonstraat in Paramaribo) een nieuwe stempel halen. In totaal blijft de toeristenkaart 90 dagen geldig.

Let op! Ben je van plan om ook de buurlanden te bezoeken dan is het belangrijk om te weten dat je bij terugkeer naar Suriname bij de grensovergang van geen toeristenkaart kan kopen. In dat geval moet je de kaart kopen bij de Surinaamse ambassade in Georgetown (Guyana) of Cayenne (Frans Guyana) en het is dus waarschijnlijk handiger om voor je reis een muliple entry visum aan te vragen.

Wat heb je nodig?

Om een toeristenkaart aan te kunnen schaffen, moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Suriname nog 6 maanden geldig moet zijn. Daarnaast moet je óf een retourticket laten zien, of twee losse tickets, waarmee je dus ook je vertrek uit Suriname kunt aantonen.

Surinaamse consulaatVisum verplicht

Wil je meer weten over de toeristenkaart en de andere mogelijkheden voor een visum Suriname, kijk dan op de pagina over visums op de website van het consulaat.

Je kan het consulaat ook bezoeken of schrijven:

Adres:
De Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam
E-mail:
info@consulaatsuriname.nl
Telefoon:
020-6426137 / 020-6426717
Fax:
020-6465311
Website:
http://www.consulaatsuriname.nl

De openingstijden van de Visumafdeling: Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 15.00 uur.

 

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top