Visum Amerika

Als je naar Amerika wil reizen heb je in de meeste gevallen tegenwoordig geen echt visum meer nodig. Je vraagt wel toestemming aan via het zogenaamde ESTA-programma. Op deze pagina lees je er alles over.

ESTA-programma

Aanmelding bij het Electronic System for Visum verplichtTravel Authorization, kortweg ESTA (Elektronisch Systeem voor Reistoestemming) is verplicht als je naar de Verenigde Staten wil gaan. Dit nieuwe systeem van de Amerikaanse regering, waarbij het reizigers naar de VS vooraf registreert,  is de opvolger van het groene formulier I-94W dat in het vliegtuig ingevuld diende te worden. 

Nederland en België maken deel uit van het zogenaamde Visa Waiver Programma (VWP) van de Verenigde Staten. Staatsburgers van VWP-landen die naar Amerika willen reizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen, zijn verplicht om zich via het ESTA-programma te registreren. Heb je al een Green Card of een bezoekersvisum dan is deze registratie niet nodig. Inschrijven is mogelijk op de website van ESTA.

Kosten

De inschrijving bij ESTA kost $14,- en moet met een credit card betaald worden. Na registratie en toestemming van de VS, blijft de registratie 2 jaar geldig, of korter als je paspoort eerder verlopen is.

Visum

In sommige gevallen is het toch nodig om een visum aan te vragen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je langer dan 90 dagen in de VS wil blijven, vliegt met een maatschappij die het Visa Waiver Programma niet medeondertekend heeft, of als je reis een ander doel heeft dan dan een kortdurende vakantie of zakenreis. Om een visum aan te vragen moet je naar het consulaat van de Verenigde Staten in Amsterdam:  

Museumplein 19
1071 DJ Amsterdam
amsterdam.usconsulate.gov/

 

Je moet eerst een telefonische afspraak maken via 020-7940808. Hou je creditcard bij de hand, want de afspraak kost $ 15.

 

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top