Visum Australie

Om Australië binnen te mogen, heb je een visum nodig. Deze moet je aanvragen voordat je vertrekt. Er zijn diverse visa, zoals een toeristenvisum of een visum voor een stage of korte werkvakantie. De visa kun je aanvragen op het consulaat in Nederland en er zijn ook een aantal visa die online aangevraagd kunnen worden. Voordat je het visum aan gaat vragen, is het belangrijk dat je weet welk type visum je nodig hebt. Als je dat eenmaal weet, kan je kijken aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke documenten je moet aanleveren.

Visum verplicht

Kijk voor meer informatie op de website van het Australian Government Department of Immigration and Citizenship. Je kunt daar ook de zogenaamde ETA’s aanvragen via deze link

Visum voor Australië; welke types zijn er?

1. Toeristenvisum

Bezoek je Australië bezoeken voor een vakantie of een ander doel (geen arbeid) voor korte termijn, dan moet je een toeristenvisum aanvragen. Ook hier zijn weer verschillende typen visa:

  • ETA (Visitor) (subklasse 976); het bekendste toeristenvisum voor korte tijd. Het is een elektronisch opgeslagen toestemming. Het is beschikbaar voor paspoorthouders van een aantal landen.
  • eVisitors (subklasse 651); deze ETA is voor een bezoek van maximaal 3 maanden. Het kan dan gaan om een verblijf voor zowel toeristische als zakelijke redenen. Beschikbaar voor houders van landen van de Europese Unie en een paar andere Europese landen.
  • Tourist visa (subklasse 676); een visum voor langere termijn; 3, 6 of 12 maanden. De aanvraag kan ook in Australië zelf worden gedaan. 
  • Sponsored Family Visitor visa (subklasse 679); speciaal visum voor als je familie in Australië hebt. Hiervoor is een garantstelling/sponsoring van een Australisch staatsburger nodig.

2. Visum voor een werkvakantie

Wil je ook arbeid kunnen verrichten, dan heb je een visum voor ‘Working Holiday’ (werkvakantie) of een ‘Work and Holiday’ (werk en vakantie) nodig. Deze visa zijn speciaal om jongeren de kans te geven een vakantie te combineren  met werk. Er zijn twee soorten:

  • Working Holiday visa (subklasse 417); voor ingezetenen van België, Canada, Republiek Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Republiek Korea, Malta, Nederland, Noorwegen, Zweden, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.
  • Work and Holiday visa (subklasse 462); voor ingezetenen uit Bangladesh, Chili, Indonesië, Iran, Maleisië, Thailand, Turkije en de Verenigde Staten voor een vakantie- en werkvisum in Australië.

3. StudentenvisumVisum verplicht

Een speciaal visum voor als je in Australië wil studeren of als je familie of voogd bent van een student in Australië. Er zijn maar liefst 8 verschillende typen studenten visa. Klik hier voor meer info.

 

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top