Visum China

Visum verplicht

Een visum voor een reis naar China is verplicht. Het aanvragen van dat visum is nogal omslachtig (daar staan de Chinezen tenslotte bekend om; waarom makkelijk doen als het moeilijk kan….). Hieronder hebben we een mooi overzicht voor je samengesteld zodat het allemaal wat eenvoudiger wordt. Dit overzicht gaat over het aanvragen van een toeristenvisum.

De visumvereisten

Vroeger kon je voor het aanvragen van het toeristenvisum terecht bij de Chinese Ambassade in Den Haag, maar tegenwoordig moet je daarvoor naar  het China Visa Application Service Center (CVASC). Natuurlijk heb je een aantal documenten nodig voor de aanvraag:

  • Nederlands paspoort of een paspoort met een Nederlandse verblijfsvergunning. Het paspoort moet op de datum van de aanvraag nog minstens 6 maanden geldig zijn.
  • Het aanvraagformulier; deze moet volledig ingevuld zijn en voorzien zijn van een recente paspoortfoto (48 bij 33 mm). Je kunt het visumformulier hier downloaden.
  • Ticket; een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van het e-ticket. De data daarvan moeten overeenkomen met de data van de gegevens die je opgeeft voor het verblijf. 
  • Verblijf; geboekte (via het internet) hotelreservering(en) voor de gehele duur van je verblijf. Belangrijk hierbij is dat adres en telefoonnummer van het hotel overeenkomen met de gegevens die je bij vraag 2.5 invult. 
  • Reisschema; vermeld wat je elke dag van plan bent te gaan doen. 
  • Financiën; heb je geen inkomen, dan moet je een bewijs bijvoegen van dat je jezelf kunt onderhouden tijdens je verblijf. Een kopie van een recent bankafschrift van minimaal € 500 is voldoende.

Het visum aanvragen

Vraag het visum niet eerder dan 3 maanden voor de geplande reis aan, want na afgifte van het visum moet je binnen 90 dagen China binnenkomen.

Als je alle gegevens en documenten klaar hebt, kan je het visum aanvragen bij het CVASC. Je kunt zelf langs gaan of de aanvraag per post doen, daarvoor kun je hier een instructieformulier downloaden.   Dit proces duurt zo’n 10 werkdagen.

Als je zelf langs gaat, duurt het maar zo’n 4 werkdagen. Het adres is: Rijswijkseweg 60 (Ortel Mobile Building) 6e etage, 2516 EH Den Haag. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag: 9:00-15:00 uur.

Visum verplichtReizen naar Xinjiang

Voor de provincie Xinjiang gelden daarnaast nog bepaalde extra vereiste documenten:

  • Een uitnodiging (Visa Notification) van de lokale, Chinese reisagent
  • Het gehele reisschema en -programma van de lokale Chinese reisagent
  • Een recente kopie van je bankafschrift

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top