Visum Thailand

Visum verplichtHoewel Thailand een reisbestemming is waarvoor je een visum nodig hebt om het land binnen te kunnen komen, is het zo’n land waar je in de meeste gevallen een zogenaamd ‘visa on arrival’ kan kopen bij aankomst op het vliegveld. Voor een kort verblijf (tot 30 dagen) is er vrijstelling van de visumplicht en krijg je op het vliegveld de benodigde VOA. In dat geval hoef je van te voren niets te doen. Uiteraard dien je wel te beschikken over een geldig paspoort en deze moet na terugkeer vanuit Thailand nog minstens zes maanden geldig te zijn. De naam op je vliegticket en paspoort moeten precies overeenkomen.

Het gewone toeristenvisum vraag je dus op de luchthaven aan en is 30 dagen geldig. In het vliegtuig krijg je al een kaart uitgereikt die je in moet vullen, een deel ervan wordt tijdens de aanvraag in je paspoort geniet. Je moet paspoort en kaart bij elkaar houden gedurende je verblijf in Thailand. Kosten; gratis.

Wanneer vraag je wel van te voren een visum aan?

Als je langer dan dertig dagen in Thailand wil blijven (of je wil meerdere keren Thailand binnenkomen tijdens een bepaalde periode), dan moet je het visum al voor je vertrek aanvragen. Dat kan bij de Thaise ambassade in Den Haag of het Thaise consulaat in Amsterdam. Vraag het visum minstens 2 weken voor de vertrekdatum aan. De volgende visums behoren tot de mogelijkheden:

  • Toeristen Visum 1 entry – maximale verblijfsduur 60 dagen, kosten: € 30,- (kan tijdens je verblijf in Thailand verlengd worden met 30 dagen).
  • Toeristen Visum 2 entries – maximale verblijfsduur 2 x 60 dagen, kosten € 60,-
  • Toeristen Visum 3 entries – maximale verblijfsduur 3 x 60 dagen, kosten € 90,-
  • Non – Immigrant One Entry – maximaal verblijf van 1 x 90 dagen, kosten: € 55,-
  • Non – Immigrant Multiple Entries – maximaal verblijf van 4 x 90 dagen, kosten: € 140,-

Bij meerdere entries mag je niet onafgebroken in Thailand blijven en moet je na afloop van elke entry de grens over. Non – Immigrant visa zijn er in verschillende types; “O” (personen je boven de 50 jaar), “ED”(Education) voor studenten en type “B” (Business) voor zakenmensen.

Kom je over land Thailand binnen? Bijvoorbeeld vanuit Cambodja, Laos of Maleisië dan mag je maximaal 14 dagen in Thailand verblijven.

Visum Thailand; aanvraagprocedure

Visum verplicht

Je kunt de visumaanvraag op verschillende manieren doen, persoonlijk, per post of via een speciaal visumbureau (daar moet je wel voor betalen).  Op de visumpagina van het Thaise consulaat lees je precies wat je nodig hebt en hoe alles in zijn werk gaat. Wij raden je aan de informatie goed door te lezen, om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan. Zo kan je op het consulaat alleen contant betalen en maken zij geen kopieën. Zorg dus dat je van te voren alles goed doorleest en alle benodigde papieren en financiën in orde hebt.

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top