Visum Myanmar

Visum verplichtVoor Myanmar heb je een visum nodig. Er gaan berichten rond op het internet dat je bij aankomst een visum kunt regelen. Ons advies is hier niet op af te gaan maar goed van te voren je visum te regelen. De overheid van Myanmar is namelijk erg wisselvallig, een eerder plan voor online visumaanvragen is ook niet doorgegaan.

Het toeristenvisum is 28 dagen geldig en kost €25,- per visum. Wanneer je iets langer dan 28 dagen wilt verblijven in Myanmar dan is het mogelijk om dit visum eenmalig met 14 dagen te verlengen. Het zakenvisum is 10 weken geldig.

Belangrijk: voor Myanmar geldt dat je je visum op tijd moet regelen. Er gaat namelijk enige tijd overheen voordat je je visum ontvangt en er is geen spoedprocedure. Toch moet je ook weer niet té optijd zijn. Dit omdat er niet meer dan 3 maanden tussen de aanvraag en de daadwerkelijk aankomst in het land mag zitten. Houd hier dus rekening mee.

Voorwaarden aan een visum voor Myanmar

Een visum voor Myanmar krijg je niet zomaar en je zult een aantal dingen moeten regelen en invullen. Onderstaand vind je de voorwaarden voor een visum voor Myanmar

  • Paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn, na de dag van aankomst.
  • Kopie van paspoort
  • Lege bladzijde in paspoort
  • Twee gelijke pasfoto’s in kleur. Daarnaast moet je ook een digitale versie van je pasfoto op een CD-rom hebben met je naam erop. De afmetingen van de pasfoto moeten zijn: 350×450 pixels zijn.
  • Twee aanvraag formulieren invullen + een ‘work history’

Ambassade Myanmar

Helaas zit er in Nederland geen ambassade van Myanmar. Dichtstbijzijnde ambassade van Myanmar bevindt zich in Brussel, België. Op de website van de ambassade in Brussel lees je meer over de verdere gang van zaken. Het is een erg onduidelijk site, dus u bent voorbereid.

Comments are closed.

Visumverplicht.nl - Alle rechten voorbehouden © 2013 - 2014 - Links
back to top